Direktlänk till inlägg 18 mars 2011
Jag bakade ju i lördags på min födelsedag och lovade att lägga ut receptet, men har glömt bort att göra det tidigare.
Fast nu kommer det här:
KLADDKAKA black & white
Botten
150 g smör
3 dl socker
1 dl kakao
2 ägg
2 dl mjöl
Fudge
1 dl vispgrädde
50 g smör
300 g vit choklad
Smält smöret och blanda med övriga ingredienser, häll smeten i en smord form med löstagbar kant.
Grädda mitt i ugnen 175 grader ca 18 minuter (beroende på ugn, jag hade den inne i 25 min). Låt svalna!
Smält smöret och blanda ner grädden och hacka eller bryt ner chokladen i blandningen lite i taget tills all choklad har smält.
Breda ut krämen över kakan.
Ställ in i kylen minst ett par timmer, men gärna ett dygn eller två.
Servera som den är eller med vaniljglass eller grädde!
Denna kakan var supergod och kommer ju bakas flera gånger här hemma hos mig!
Nu så var det ett bra tag sedan som jag var med på en By Mercy-övning, men denna gången fick jag äntligen till det! Jag kallade väl det lite som att jag kom ner på ett litet "studiebesök", kände mig nog lite ny med tanke på att det bara var nya sån...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 |
3 |
4 |
5 | 6 | ||||
7 |
8 | 9 |
10 |
11 |
12 | 13 |
|||
14 |
15 |
16 | 17 |
18 | 19 | 20 | |||
21 |
22 |
23 |
24 |
25 | 26 |
27 | |||
28 |
29 |
30 |
31 | ||||||
|