Alla inlägg under juli 2012

Av Hanna Boman - 25 juli 2012 19:24

Joman visst blev det en cykeltur även denna dag. Imorse när jag vaknade så kände jag mig mer eller mindre död i hela kroppen och tänkte bara; "nejmen, om det kommer bli en cykeltur idag...då lär det inte bli en meter längre än till och från Cityhallen."

Men när jag satte mig på cykeln och började cykla iväg så kändes det helt okej ändå faktiskt, så det gjorde inte så ont som jag trodde innan jag satte mig på sadeln. Nästan perfekt skulle jag ju kunna säga, riktigt nöjd!

Självklart har jag ju fortfarande "rumpont", men inte så fasligt farligt längre...hehe!


/Tjing

Av Hanna Boman - 24 juli 2012 22:49

När jag hade kommit och cyklat förbi Scandic så träffade jag på Eva & Lars och Rode & Lars. Då skulle dem åka ut en tur med Spättan (skärgårdstur). Så då hängde jag bara med...vågar jag säga att det var allra första gången som jag åkte en skärgårdetur (ja, som vuxen i alla fall). Som barn åkte jag nog, men inget som jag minns såhär.

Det var en fin och bra guidad tur, fint och skönt sommarväder har det varit idag med icke att förglömma.

Så vad gjorde jag, om inte brände mig lite då? Typiskt, men jag hade bara ett linne på mig och då tar ju solen typ nästintill överallt.

När vi efter denna timmes långa tur var över så var det dags för lite lunchmat som då intogs på Scandic.

Lunchbuffé eller vad man kan säga...riktigt gott var det i alla fall.

Man började att ta lite kallmat som marinerade champinjoner & potatissallad & tomatsallad & grönsallad & frukter (ananas, grapefrukt, blodgrape) & olika sorters bönor.

Efter denna lilla "plockmat" så var det dags för varmrätten som denna dag var; Alaskarygg & brynt fläsk & sockerärtor & potatispuré.

Sen var det även efterrätt som bestod av glass & godis & kaffe.


Detta var nog bland det godaste jag har ätit på bra länge!


TACK ska ni alla ha, för en trevlig stund över några timmar! 


~tyvärr inga bilder, hade inte en tanke på att ha kameran med mig.~





Av Hanna Boman - 24 juli 2012 21:20

Jajemen! Imorse vid 9:30-tiden tog jag mig ut på en rejäl cykeltur igen. Cykeln styrde ut mot Saltö och jag hängde bara med, hehe!

Jomen så var det. När jag cyklade, så cyklade jag över till Ekholmen. Sen funderade jag på om jag skulle svänga höger eller vänster för att kunna komma mot stan igen. Så jag svängde höger och tyckte väl att det såg ut som om jag skulle komma på rätt håll in till stan. Men jag cyklade och cyklade och cyklade väldigt länge enda tills jag kom till en skylt där det stod Dragsö! Då insåg jag att jag hade kommit helt fel typ så jag vände och cyklade vidare.

Även där blev det cykla-cykla-cykla, sen känner jag bara att jag verkligen har nollkoll på vart jag är för någonstans, men fortsätter att cykla vidare tills jag sedan ser en Saltö-buss.

Då tänker jag; "nu är jag ju på rätt väg och kommer snart in till stan igen."

Och då cyklade jag och försäkte följa bussen. Sen ser jag Scandic och Stakholmen igen.

Snacka om att cykla vilse i sin egna stad, kan man nog tycka är lite typiskt mig ibland tror jag nog allt!


Sen den här morgoncykelturen var faktiskt lite till Stinas förtjänst efter lite sms-ande mellan varann igår så kände jag bara att; "jaja, det är väl bäst att lyda..."

För jag hade tänkt att vänta med den till imorgon istället.

Så tack snälla Stina för puschningen där!

Jag kan garanterat lova att jag säkert hade legat kvar i sängen, eller suttit framför TV:n och ätit frukost vid den tiden istället i så fall.


Men en sak till kan jag lova nu då och det är att imorgon tänker jag sannerligen inte en meter längre än till och från Cityhallen på sin höjd, mohaha!

Javissja, ännu ett tillägg här och det är att jag har även idag ganska mycket mera "rump-ont"...än vad jag hade igår. Så därför ingen lång cykeltur imorgon. Punkt slut!


/Kram




Av Hanna Boman - 23 juli 2012 13:49

Javisst, tro't eller ej...men igår så tog jag mig ut till Mariedalskyrkan på cykel. Och det är ju "bara" cirka en och en halv mil lite drygt (fram & tillbaka)!

Det var ju kvällsgudstjänst så jag hann ju med att komma hem från Olsäng och så innan cykeln bar tog mig iväg runt 16:30-tiden (det brukar ta ungefär en timme för mig att cykla ut dit).

Men det dumma på vägen ut så började den "usla" cykelsadeln att lossna och jag försökte eller ringde tíll Pappa, utan nåt svar just då. Fast jag kom ju dit utan att den helt och hållet lossnade...hehe!

Lars fixade den sedan att sätta fast den igen så jag kunde ta mig hem utan en lös sadel, för det är inte ett dugg mysigt att bara känna den glida fram och tillbaka hela tiden.

Så hemfärden gick utomordentligt bra helt enkelt!

Kan ju säga det med att det kändes väldigt skönt att få komma hem igen och bara kunna sätta sig i soffan, för det gjorde jag minsann.


Men hade jag någon träningsvärk imorse när jag steg upp då? Nej, faktiskt INTE någonstans...för man är ju vältränad, eller? Mohaha!

Lite "rump-ont" har jag väl ändå, fast inte så jag inte kan röra mig utan att det gör ont.

Glad, nöjd? Yes, det är jag alla gånger!

Av Hanna Boman - 22 juli 2012 23:56

Ikväll klockan 18 så var det gudstjänst ute i kyrkan och då var ju jag även där.

Amanda sjöng och spelade så fantastiskt fina sånger som hon hade plockat ut alldeles själv...hm, det var "bara" åtta sånger, en del lovsånger och även andra.

Kerstin Svendsby var mötesledare och Markus Fiedler predikade eller kosserade och det var även det mycket bra!


TACK alla för en fin kvällsgudstjänst! 


Av Hanna Boman - 22 juli 2012 23:40

Javisst, i förmiddags klockan 11 var det då den sista gudstjänsten/mötet för det här årets läger. Under hela veckan har väl jag varit på fem möten totalt. Nästintill värt ett pris va, eller hur?

Anders Börjesson höll ett litet tal och pratade gott om lägret och ungdomarnas närhet till Gud!

Kören sjöng som vanligt många fantastiskt bra gospelsånger och man blir så varm i hjärtat av att bara höra dem.


Stefan Nordström höll i den sista predikan vilket han gjorde väldigt bra, som alltid! Jag har ju hört honom förr om man säger så, hehe!


Efter gudstjänsten sedan var det kyrkkaffe och till lägerdeltagarna var det förstås lunch/middagsmat!

Vilket fantastiskt väder det blev den här sista lägerdagen också, inte att förglömma...hehe!


 

Lägerkören i Tältkyrkan


  



Av Hanna Boman - 21 juli 2012 23:17

Ikväll har det varit en fantastiskt härlig kväll ute på Olsängsgården i Tältkyrkan med Gospel Night!

Eftersom jag har varit där ute "nästan" hela veckan...åtminstone två heldagar så kan jag en del av sångerna nu. Det är så roligt att hänga med och sjunga när an kan sångerna.

Mötesledare för kvällen var Malin Övrell och kvällens predikant var Frida Blomberg. Hon predikade om hur det är att gå över relingen och bli en kristen. TACK Frida för att du är så duktig på att predika, jag gillar det!  

Sen var Dan-Inge Olsson ansvarig för de unisona sångerna.

Kan ju säga det med att det var ett underbart härligt ös för kvällen, tack för en fantastiskt go & glad kväll allesammans!


Efteråt sen så serverades det korv med bröd...ketchup & senap & bostongurka som såldes för en billig peng.... 20 kr. Gott!


 

Predikant: Frida Blomberg

 

Hela lägerkören i Tältkyrkan




Av Hanna Boman - 20 juli 2012 10:38

Även igår åkte jag ut till Olsängsgården och var ute hela dagen. När jag kom dit så var det volleybollturnering och match om vilka lag som kommer spela finalmatchen imorgon.

Sen var det även match om tredje plats också förstås.

DAGENS LUNCH: kroppkakor & gräddmjölk & lingonsylt. Och det var verkligen första gången som det serverades på väldigt länge. Jag minns när jag var med på lägret på 90-talet, då var det nästintill en gång varje år.

Så det var ju tur att jag kom ut dit igår igen och fick äta detta goda. Mums!

Efterrätt efter varje lunch och den här gången var det endast frukt som äppelhalvor & vattenmelon & galiamelon.

Gott även det!

Sen klockan 18 bar det iväg till Kristianopels kyrka där det sedan var gudstjänst som alltid med Skärgårdlägret på torsdagen vecka 29 klockan 20.

Frida Blomberg var gudstjänstledare och Dan-Inge Olsson höll i predikan.


 

Malin Övrell sjunger

Pie Jesu


 

Hela lägerkören i Kristianopels kyrka




Presentation


Hej!
Jag heter Hanna och bor i centrala Karlskrona. Hoppas att ni kommer att få en trevlig läsning i min blogg, VÄLKOMNA!

Fråga mig

8 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5
6
7
8
9 10
11
12 13 14 15
16
17
18 19 20 21 22
23 24 25 26 27
28
29
30 31
<<< Juli 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards